Hoppa till innehåll

Tjock!

Jenny Dahlberg är en ung kvinna som är tjock – och det rejält. I den här boken får vi följa hennes funderingar, både humoristiska och allvarsamma, om hur det är att vara tjock i dagens Sverige. Många av hennes resonemang kring hur till exempel programledare och dokusåpadeltagare väljs baserat på kroppshydda kan generaliseras till att handla om betydligt mer än fetma – ibland känns det nästan lite insnöat på fetma, som om det skulle vara det enda utseendesproblemet, men det är ju faktiskt det boken handlar om så det är väl inte så konstigt.

Jag tycker att de allvarsamma bitarna är mest intressanta. Ibland tycker jag att hon förlöjligar sig själv lite väl mycket – jag tycker till exempel inte det är roligt när hon påstår sig “ensam stå för en solförmörkelse när hon tar av sig sin behå”. Det blir lite tröttsamt. Jag kommer nog inte leta rätt på fortsättningen, När jag fyller 30 ska jag vara smal, med någon större brådska.

Måste bara tillägga att hon gjort en väldigt drastisk förändring av sitt utseende på senare år! Se här: före | efter

BokinfoTitel: Tjock!
Författare: Dahlberg, Jenny
ISBN: 9789175884745
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *