Hoppa till innehåll

Solstorm

Advokat Rebecka Martinsson lämnade för länge sedan sina barndomstrakter i Kiruna, men kommer tillbaka för att hjälpa en gammal väninna vars bror mördats under groteska omständigheter. Brodern var en av de andliga ledarna i en frikyrklig församling med många frågetecken kring sig.

Jag tycker att detta är en välskriven deckare som ger ett utmärkt exempel på hur man hela tiden tillhandahåller läsaren lagom med information. Man anar hela tiden något litet om vad som komma skall, utan att kunna förutsäga vad som händer. Det är till exempel tidigt tydligt att Rebecka varit med om någonting i ungdomen som inte var bra, men förklaringarna rullas upp långsamt.

Jag störde mig ibland på det nästan allomfattande perspektivet – ”välj perspektiv!” är hårt inpräntat i mig, men annars var läsningen mycket trevlig och faktiskt riktigt spännande också. En bra deckare, som dessutom gjort mig väldigt sugen på att se norrsken i verkligheten.

BokinfoTitel: Solstorm
Författare: Larsson, Åsa
ISBN: 9100103454
Publicerat iBöckerVardagsliv

3 kommentarer

  1. Jag lyssnade ut Svart stig av Åsa Larsson när jag sprang till jobbet idag, och jag hade liknande invändningar mot den. Jag återkommer med detaljer.

  2. Ika Ika

    Åh, norrsken såg jag senast i fredags, och då var jag ju inte längre norrut än i mellersta Österbotten. :)

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *