Hoppa till innehåll

Bakom stängda dörrar

“När jag blir vuxen ska jag skynda mig att skaffa en kvinna. Så fort vi gift oss ska jag börja tillverka småflickor, som jag sen kan ha till eget bruk.”

Så sa Kristinas pappa redan vid 14-15 års ålder och han skulle lyckas med sina sjuka planer.

Kristinas föräldrar är skilda efter att pappan försökt mörda mamman. Kristina bor hos mamman, men livet är inte enkelt. Vid 14 års ålder flyttar hon till sin far och ingen ser något problem i att hon blir omhändertagen av mannen som skadat hennes mor så illa.

Kristina föder sin far två döttrar. Faderns kommentar vid blöjbytningen på en av bäbisarna är: “Titta vilket stort anus hon har. Snart är det dags.”

Innan pappan börjar med de faktiska sexuella övergreppen bryter han ner Kristina totalt. Han tillåter henne inte att gå ut, inte ens för att gå till skolan, han bestämmer precis allting och under ytan vilar förtäckta hot. Hon blir hjärntvättad och förstår inte bättre. När hon föder hans barn blir de det viktigaste i livet och hon är övertygad om att hon kommer att förlora barnen om det rätta faderskapet blir känt. Därför samarbetar hon inte med socialtjänstens utredare och övergreppen kan fortsätta.

Bakom stängda dörrar är en skakande, sann historia berättad av huvudpersonen Kristina Hansen med hjälp av journalisterna Bengt-Åke och Agneta Cras. Pappan är så utomordentligt vidrig och hemsk i sina ständiga ansträngningar att kontrollera och förnedra dottern att jag önskar att allt bara var påhitt. Men det är det inte. Sånt här händer. Usch! Läs och rys.

BokinfoTitel: Bakom stängda dörrar
Författare: Hansen & Cras
ISBN: 9189618335
Publicerat iBöckerVardagsliv

2 kommentarer

  1. Usch, det är nog en av de obehagligaste böcker jag har läst. Det är nästan så att jag fortfarande ryser när jag ser den i bokhyllan, trots att det var flera år sedan jag läste den.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *