Hoppa till innehåll

Skralt vristmått?!

Argh! Alltså, allvarligt!? Har jag otroligt smala vrister eller något? Jag hade en fotlänk förut, men den gick sönder förra sommaren. Jag gjorde några försök att hitta en ny då och det var inte så lätt. Idag sprang jag på en billig och fin fotlänk av en slump – orkade inte prova den eftersom jag hade mina rejäla kängor på mig och den kostade bara 29:50 så jag chansade. Den var ju justerbar.

Något sorts standardmått för kortaste läget på fotlänkar verkar vara 23,5 cm. Det är för långt!

Så nu undrar jag… Hur tjocka fotleder har ni? Jag mäter 21 cm precis ovanför fotknölarna. Det kan väl inte vara så abnormt?!

Publicerat iVardagsliv

7 kommentarer

 1. Intressant fråga det där! Har aldrig funderat över mitt vristmått förut men nu var jag tvungen att kolla. 20 centimeter mäter jag, så jag håller med – det kan ju inte vara abnormt!

 2. Ika Ika

  Typ 26 cm – men så har jag rätt kraftig benstomme. Allt som består av ben i mon kropp (huvud, fötter, handleder o.s.v.) är större än genomsnittet.

  Fast det här med standardiserade kroppsformer är ju lite märkligt. Jag skulle rita av ett kjolmönster igår, och började med att enligt sömnads- och möänsterbokens anvisningar ta mått på mig själv. Tog alla mått på en gång, och skulle sedan kolla vilken storlek jag har när det gäller bokens mönster. Inte det lättaste då min kropp tydligen är mycket ostandardiserad och har mått som placerar den i tre olika storlekar – bortsett från innerbenlängden som var långt över alla alternativ på damsidan. Mellan mitt höft- och midjemått skiljer det t.ex. två storlekar. Jag är lite fascinerad av att jag trots allt lyckas köpa kläder utan enorma svårigheter. :)

 3. btw så har jag varit på Gotland och bunkrat upp Munkte! har du testat det än? Jag inhandlade även Roiboos Champagne. det du! :oD

 4. Ca 23 cm, men då hör det till saken att de har svullnat lite så här i slutet av graviditeten. Samtidigt tillhör jag dem som aldrig får stängt ett par vanliga stövlar. Tydligen har jag för små fötter i förhållande till mina vader, enligt skotillverkarna.

 5. jag kan heller aldrig stänga ett par stövlar om jag inte ska få ont och en ful fettvalk vid skaftet. dom som går om kring med stövlar som är tre nummer för stora borde få pisk tycker jag det är ett hån mot oss tjockvadade.
  :o)

 6. Helena Helena

  Det är väldigt trist att klädindustrin kräver standardmått av våra kroppar, när vi uppenbarligen inte har det. För mig är det plågor och elände att försöka handla kläder, det är nämligen näst intill omöjligt. Nästan alla kläder, faktiskt. Strumpor brukar funka, men det är väl allt… och för Jonas är det faktiskt precis tvärt om, för honom funkar allt utom strumpor (sedan de tog bort hans standardsort som var bra)!

  sericea: Ja, jag har införskaffat munkte nu! Har provdruckit också och kommer strax att skriva ett inlägg. Spänningen stiger… :) Rooibos Champagne låter annorlunda. Jag har testat ett svart te med smak av fläder och champagne, men jag tyckte mest att det smakade fläder och konstaterade att det är något jag föredrar i kalla sammanhang (saft).

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *