Hoppa till innehåll

Provsmakat: Munkte bättre än Gute!

“Inspirerad av dofterna i klosterträdgården. Örtrik och söt.” (Beskrivning av munkte från Kränku)

Efter att ha blivit måttligt förtjust i den populära guteblandningen från Kränku riktades min nyfikenhet i stället mot deras munkte. Tack vare Kränkus utmärkta information om återförsäljare – det framgår vilka sorter varje återförsäljare har – kunde jag ta mig till Tea’s i Haga och inhandla teet. Påsen är i vanlig ordning jättegullig:

Munkte från Kränku

Det första som slog mig när jag öppnade påsen: det luktar bubbelgum! Doften är verkligen söt och stark. I vanlig ordning är smaken på själva teet mildare än doften och det är nog bra i det här fallet… Smaken har något som påminner om den kända söderblandningen som jag skrivit om tidigare, men vid en närmare jämförelse var det lätt att känna skillnaden.

Jag lär inte få några problem att göra slut på min påse munkte. Det här tycker jag mycket bättre om än guteblandningen. Smaken påminner om sommar! Det är lite för sött för att bli ett standardte för mig, men funkar helt klart som en god sort att variera med.

Haha! Om man googlar (på .com-varianten) på munkte får man det vänliga förslaget: “Did you mean: monkey?”

4 kommentarer

 1. Mmm, monkey tea! ;-)

  Kränku regerar för övrigt tevärlden. Munkteet vet jag faktiskt inte om jag har provat, men både Ringmursblandning och Kalkstensdrömmar är favoriter.

 2. Ika Ika

  Låter sannerligen inspirerande. Kanske det är nu vi ska damma av planerna på ett tebyte?

 3. Munkte är toppen!
  Jag är väldigt förtjust i det nya Roiboos Champagne som jag la vantarna på. dricker det nästan varje kväll. till och med komposten luktar gott efter man druckit det! :o)
  tebyte låter skoj!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *