Hoppa till innehåll

Fuzzing – projektpresentation avklarad

Idag har jag suttit i fyra timmar och lyssnat på projektpresentationer i kursen Language-Based Security. Utom i ca en kvart, då jag och min projektpartner stod framför gänget på cirka 25 grabbar och presenterade vårt bidrag till det hela. Jo, just det, jag var enda tjejen. Inte utan att man kände sig lite speciell.

Vårt projekt handlade om fuzzing, som är ett sätt att testa datorprogram och hitta buggar. Vad man gör är att skicka mer eller mindre slumpmässigt indata och försöka få programmet att krascha. Sen är tanken att man ska klura ut varför det kraschade och antingen exploatera eller laga buggen, beroende på om man är hacker eller utvecklare. :) Det är rätt coolt faktiskt och inte särskilt svårt att krascha program på detta sätt. Däremot är det förstås lite klurigare att lista ut vad det är som orsakar kraschen. Hur som helst har fuzzing använts för att hitta en uppsjö av obskyra buggar och det är en enkel och kostnadseffektiv metod som säkert har en ljus framtid. Intressant projekt, men väldigt skönt att ha det överstökat… eller ja, helt överstökat är det ju inte förrän vi fått godkänt – hoppas vi får det! Sen behöver vi bara få positivt besked angående sista labben också, så är den kursen klar. Ingen tenta! ♥!

Däremot har jag tenta i IP-kursen (intellectual property; patent, trademarks, copyright och sånt) på måndag. Tror ni kan gissa vad jag ska göra i helgen.

2 kommentarer

  1. Cool kurs! Jag visst inte ens att den fanns. Antar att du har läst projektkursen i Informationssäkerhet. Den rekommenderas annars varmt. Du har rätt, det är inte många tjejer som sysslar med datasäkerhet, men vi är omtyckta. ;) Ett Kossanmärke borde man ju ha. Får se om man kan mygla till sig ett nån vacker dag. :) Ha det bra!

  2. Den där sista kursen lät som om den skulle kunna vara intressant.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *