Hoppa till innehåll

Alla de stillsamma döda

Efter Svart fjäril var jag sugen på att läsa mer av Anna Jansson och blev således glad när jag hittade denna i en dumpad kartong vid en container. Kul sätt att få en bok..!

Men… Jag är väldigt deckartrött nu. Alla de stillsamma döda griper inte tag i mig alls, jag försökte bara ta mig igenom den så fort som möjligt. Det handlar om kriminalinspektör Maria Wern som utreder ett försvinnande som visar sig vara en mer komplicerad historia än man först kan tro. Jag irriterar mig på saker som Marias familjeförhållanden med den extremt påtvingande svärmodern och den burduse grannen som alltid inkräktar på privatlivet – det blir lite fars av alltihop, så överdrivet känns det. På slutet får vi den klassiska scenen med skurken som berättar allt för sitt tilltänkta offer som vi redan vet kommer överleva. Jag kan inte komma på någon gång då det är förlåtligt att göra så… det är så billigt. Överhuvudtaget tycker jag att de där riktigt snygga ledtrådarna om hur saker ligger till saknas – eller så är jag bara för oengagerad för att lägga märke till dem, jag vet inte vilket.

Svart fjäril var bättre…

Nu ska jag försöka vara mer restriktiv med min deckarläsning. Jag ska läsa dem jag har och säkert införskaffa dem jag verkligen sett fram emot (Stieg Larssons Flickan som lekte med elden och Annika Bryns Brottsplats Rosenbad), men utöver dem är det dags för nya typer av läsupplevelser. Tipsa mig gärna! Inte deckare, inte verklighetsbaserade övergreppshistorier… nu vill jag uppleva något nytt i bokväg!

BokinfoTitel: Alla de stillsamma döda
Författare: Jansson, Anna
ISBN: 9172636939
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *