Hoppa till innehåll

Lunch på Hagabion med mera

Idag var vi och provade våra vigselringar. De var fina och nu ska de bara graveras, sen ska vi hämta dem. Efter ringprovningen gick vi för att leta rätt på ett lämpligt lunchställe och kom på att vi hört att Hagabion ska ha bra vegansk lunch. Det stämde! Man kunde köpa antingen bara buffe för 50 kr eller varmrätt + buffé för 60 kr. Det var inte så svårt att välja det senare. Jag valde mungbönsgryta och Jonas tog pirog. Inte alls dumt. På buffén fanns mycket smaskigt, bland annat favoriten pestosmaksatt pasta och en del annat som jag inte ens vet vad det var men som var väldigt gott. Nu gäller det bara att skaffa ett jobb i Linné framöver så jag kan luncha där varje dag. :)

Jag lärde mig något intressant där, dessutom. När jag var i Vietnam, främst i Saigon (eller Ho Chi Minh City, som det egentligen heter nuförtiden), hade vi en smått omöjlig matsituation. De hade gröna blad i precis allting och de smakade jättemycket och jättekonstigt, tog helt över alla andra smaker. Det var hopplöst! Efter att ha ätit mungbönsgrytan idag vet jag vad det var: färsk koriander. Där ser man. Det kanske är gott i små mängder… men jösses, så lättöverdoserat.

Nu sitter jag och jobbar webbprojekt, som alltså är det sista jag har kvar den här terminen. I måndags skrev jag förhoppningsvis min sista tenta någonsin (åtminstone inom civilingenjörsprogrammet) och jag har fått momenten i datasäkerhetskursen godkända. Skönt. Nu måste jag bara få det här gjort. Det finns så mycket annat jag vill göra…

Förresten köpte jag årets första jordgubbar idag på hemvägen. Mumsig efterrätt!

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *