Hoppa till innehåll

Det finns ett hål i verkligheten

En sån underbar liten bok! Jag hade inte läst något av Marie Hermanson innan, men plockade upp den här (hennes debutbok från 1986) i en 10-kronorslåda på ett antikvariat för att den lät så mysigt märklig – och det var den. Noveller är inte ens min grej egentligen, eftersom de brukar ta slut lagom tills jag börjar bry mig, men dessa nio berättelser är verkligen härligt fantasieggande med sin blandning av saga och verklighet. Jag tyckte helt kolossalt mycket om dem och vill jättegärna läsa Hermansons romaner också. Det verkar som att fler av hennes alster hör till den sorts berättelser som kan läsas bokstavligt som fantastiska sagor eller bildligt som tankar kring olika verkliga företeelser.

Rekommenderas otroligt mycket!

Läs gärna ett litet utdrag hos Desirée.

BokinfoTitel: Det finns ett hål i verkligheten
Författare: Hermanson, Marie
ISBN: 9172210060
Publicerat iBöckerVardagsliv

En kommentar

  1. Jag har läst Mannen under trappan och Värddjuret. Båda två passar in på din beskrivning som lite knepiga så att man inte riktigt vet om det är på riktigt eller inte, fast det är på ett bra sätt. Jag kommer att läsa mer av henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *