Iih! Persilja och rosmarin, hej på er!

Wee! Det syns något i krukorna nu. Inte mycket, men visst tusan är det lite grönt som sticker upp där jag sått persilja (till vänster) och rosmarin (till höger).

Basilikan och ruccolan tycks må bra av flytten. Basilikan börjar till och med se ut som basilika, det har kommit upp ”riktiga” blad mellan de där konstigt formade bäbisbladen. Jag har även flyttat dit en liten miniplanta jag hittade i en annan blomkruka – det är den som står lite framför basilikan. Och det är alltså mellan basilikan och ruccolan som man nu med lite ansträngning kan se persiljan kika fram.

Det är en basilikaplanta som inte riktigt har förstått det där med vilken färg den ska ha… fast det är klart, jag har inget emot mångfald! Lila basilika är väl fint?

2 kommentarer

  1. Jag tror att det faktiskt finns lila basilika, tycker mig ha sett sådan någonstans. Min gissning är att du råkat få med lite ”spill” i fröpåsen…

    Bäbisbladen kallas för övrigt också hjärtblad, det tycker jag är gulligt. :)

    Svara

  2. Bäbisbladen är hjärtblad, alltså de första bladen som kommer upp, sedan utvecklas karaktärsbladen. Ska du omskola plantorna ta i bladen, aldrig stjälken.
    gott med basilika! den lila kallas även för helig basilika. ska smaka lakrits vid tillagning har jag hört.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *