Demonstratris av sill

I fredags jobbade jag alltså min första dag som demonstratris för Action People. Ica i Gunnilse visade sig vara närmast en lanthandel ute på vischan. Bussen glömde att stanna, trots att jag tryckt på knappen, så efter några ögonblick av förvirring (jag visste ju inte exakt vart jag skulle av och hur det såg ut där, men tyckte att det borde ha varit den där busskuren vi susade förbi) blev jag avsläppt på vägrenen och fick gå tillbaka en bit med långtradarna vinande kring öronen.

Sillskärartempot blev lugnt eftersom det var lite folk i butiken, men i gengäld var de flesta väldigt trevliga, intresserade och pratsamma. Det var faktiskt jättefå som bara kom fram och knep ett smakprov och diskret gled iväg igen, så som jag själv brukar göra. De flesta frågade vad det var för smaskens jag bjöd på idag och de flesta tyckte att det var gott, även om några rynkade på näsan och flydde i panik vid blotta omnämningen av sill. Men på det stora hela var folk väldigt positiva och det var ju kul.

Så här löd receptet:

Medelhavssill
1 förpackning Abbas 5-minuterssill
2 dl crème fraîche
1 dl svarta oliver, hackade
1 dl rostade pinjenötter
10 st soltorkade tomater i olja, hackade
10 blad färsk basilika, hackade
1-2 klyftor vitlök, hackade
salt och peppar

Häll av sillspadet och skär i lagom bitar. Hacka resp. rosta och blanda övriga ingredienser och rör ner sillbitarna. Klart!

Ingen dum blandning, faktiskt. Funderar på om man kanske skulle ta och göra den till midsommar ändå, fast utan sill? :)

På tisdag är det dags igen. Mer sill, fast inte samma, utan matjessill med päronhack på bröd. I Hjällbo.

Och så har faktiskt ett annat företag också hört av sig och bokat in mig för att dema färdigrätter på ett centralt Hemköp två dagar i nästa vecka. Fyra arbetsdagar hittills alltså, det blir ju lite pengar i alla fall. Väntar med spänning på eventuella framtida erbjudanden. Vad ska de hitta på härnäst? :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *