Hoppa till innehåll

Det där med grillväder

Om ni av någon anledning skulle vilja beställa regn till någon viss dag kan vi ordna det mot en blygsam ersättning. Låt oss bara förbereda grillmat och bjuda in Jonas L och Julia med avsikt att ha grillkväll vid utsikten in mot stan från skogen kring Bergsjön. Det funkar banne mig varje gång. Särskilt fånigt känns det när det precis varit värmebölja i en halv evighet och just den tilltänkta grilldagen är den enda småkyliga regndagen på otroligt länge. Och när det är soligt dagen efter.

Det var alltså i onsdags vi försökte grilla. Det blev rätt bra ändå till slut, men lite kymigt var det såklart. Maten vi tänkt grilla, vegetariska kycklingbitar, lämpade sig nog egentligen bättre för stekning eftersom det fanns rätt mycket småsmul i påsen och eftersom vi redan hade en matmängd som var i underkant var det bra att slippa offra smulet. Och så var det lätt att hiva fram lite knäckebröd som utfyllnad när vi ändå satt hemma.

Utsikten fick vi se till slut i alla fall, eftersom vi tog en kvällspromenad när vädret snällat till sig lite.

Det blev en trevlig kväll och jag och Jonas agerade verkligen alkoholsvampar, vilket vi fick känna dagen efter. Som tur var kunde vi ta lite ledigt då och slappa och se film, till skillnad från våra stackars gäster. De insåg plötsligt att de missat sista vagnen mot stan och fick oplanerat sova över. Till råga på allt skulle Julia ut och resa, snortidigt på morgonen (fem eller nåt?). Jag märkte inte ens när hon gick upp.

Publicerat iVardagsliv

En kommentar

  1. Julia Julia

    Tack för en jättetrevlig kväll! tåget gick klockan sex och jag sov hela vägen till Örebro, och sen hela vägen hem igen ;) Bra med tåg!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *