Hoppa till innehåll

Provsmakat: Cameleon (vin), Chaikhana (te) och Yogi (te)

På midsommarafton drack vi ett vin jag gärna vill komma ihåg: Cameleon Malbec # 6581. En ny malbec, alltså, liksom favoriten Trivento. Det smakade sött och fylligt och var faktiskt riktigt bra. Inte ett spår av otäck syrlighet. Jonas satt med smakbeskrivningen och lät mig gissa, jag prickade in fruktigt, blåbär/mörka bär och fat men det smakar även ungdomligt, viol och vanilj enligt bolaget. Violen kändes faktiskt när vi visste om det. Till vår förvåning upptäckte vi med korkskruven i högsta hugg att flaskan hade skruvkork, vilket också är värt att notera. Ett utmärkt picnic- eller på-språng-vin med andra ord. Jag köper det gärna igen. 67 kronor kostade det.

För ett tag sedan hade vi besök av Jonas rollspelsvän Anders. Han hade med sig ett riktigt gott te från Chaikhana – det tyckte jag var extra roligt eftersom Sericea tipsade om stället i en kommentar till ett inlägg nyligen. Tror att blandningen är Chaikhana Breakfast Blend och jag vet inte riktigt vad det är, men gott är det. Det är väldigt rakt på sak, utan larv och överraskande smaksättningar, och det menar jag på ett bra sätt.

Jag köpte även Yogi-te från Indiska för ett tag sedan. Det är alltså egentligen inte te i vanlig benämning, utan en blandning av kryddor. Inte helt olikt chai, fast utan själva teet då. :) Jag gillar att hälla kryddbitarna i botten av muggen och låta dem ligga kvar där. Ett väldigt mysigt te, som passar bra om man inte vill bli alltför uppiggad som man ju kan bli av riktigt te.

3 kommentarer

  1. haha, där ser man. grejjen är ju att Chaikhana är värsta snobbtedrickarstället. en liten fjuttmeny med scones och te gick loss på över 150 spänn. pust :o)

  2. kalle kalle

    tycker också att cameleon malbec är ett kanonvin för pengarna. hur bra som helst… jag köper inget annat och det är ju ekologiskt också

  3. tomas tomas

    Håller med cameleon regerar… sen har de ju en chardonnay som är sagolik för pengen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *