Hoppa till innehåll

Zodiac

Födelsedagsbio! Jag ville verkligen se den och fick en glad överraskning när min käre make bjöd mig på just den.

Jag är ju lite insnöad på seriemördare och den här filmen passar mig perfekt. Den baseras på en bok om den verklige seriemördaren Zodiac och tycks följa historien ungefär så väl som man kan hoppas att en spelfilm gör. Är du ute efter en snyggt konstruerad historia à la Se7en av samma regissör är inte Zodiac något för dig. Däremot är den ovanligt lågmält realistisk och fångar på ett bra sätt det hopplösa arbetet att jaga mördaren. Det innebär att filmen är lång och även behandlar irrelevanta sidospår. Man får heller ingen snygg upplösning då alla pusselbitar faller på plats. Det är frustrerande att se filmen, men det är ju verkligheten också i det här fallet. Det är med andra ord precis som det ska vara. Berömvärt!

FilminfoIMDB: Zodiac
Regissör: David Fincher
År: 2007
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *