Hoppa till innehåll

Gaslight

Den här filmen tyckte jag jättemycket om!

Ingrid Bergman spelar stackars Paula, en ung kvinna med ett tragiskt förflutet. Som barn bodde hon hos sin moster i London, men efter att mostern mördats skickades Paula till internatskola i Italien. Där träffar hon så småningom Gregory Anton (Charles Boyer) och blir kär. När han får veta att hon ärvt mosterns hus i London vill han genast att de ska flytta dit och hon gör honom till viljes.


Charles Boyer som Gregory och Ingrid Bergman som Paula

Gregory visar sig vara en riktig otäcking som trakasserar Paula för egen vinning. Han utövar systematisk psykologisk terror, bryter ner henne för att få henne att tro att hon är sinnessjuk och för att kontrollera henne. Det är rysligt bra framställt, jag sitter och kokar av frustration många gånger medan jag ser filmen. Han manipulerar henne så välplanerat och effektivt och jag hatar honom verkligen!


Gregory raggar på husan medan Paula hör på

Lyckligtvis finns det i alla fall människor i London som ser att någonting inte står rätt till. En man känner till och med igen Gregory Anton…

En fantastiskt bra film som är ruskigt obehaglig och kommer nära en femma!

FilminfoIMDB: Gaslight
Regissör: George Cukor
År: 1944
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *