Hoppa till innehåll

Hitori musuko

Engelsk titel: The Only Son


Modern och sonen

Charmig Ozu-film om en mor som åker för att hälsa på sin ivägflyttade son. De har inte setts på många år och hon får först nu veta att han gift sig och skaffat barn. Mamman, som är änka, har gjort många uppoffringar för att kunna skicka sin son på utbildning, så han är väldigt angelägen om att visa henne hur lyckad han blivit. Men givetvis går han för långt i sin strävan att imponera på mamma, de har helt enkelt inte råd med alla utflykter och spektakel han bjuder henne på.

Ozus filmer är härliga. Japansk vardagsrealism med intressanta inblickar i den för oss västerlänningar så märkliga kulturen. Ännu märkligare blir den förstås av att filmen är så gammal. Väl värt att se!

FilminfoIMDB: Hitori musuko
Regissör: Yasujiro Ozu
År: 1936
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *