Hoppa till innehåll

Ölblask

Vi har fortsatt ölprovandet så smått. Nu senast testade vi blask. Vi var införstådda med att inte ha valt de mest smakrika sorterna, men lyckades ändå bli imponerade av den totala avsaknaden av ölkaraktär i en av dem…

Miller har jag hört benämnas som “tjejöl”. Det är förvisso inte en term jag vare sig tycker om eller anser passande, men det ska hur som helst signalera dess lättdruckenhet. Och nog är den lättdrucken, allt. Man har svårt att tro att drycken innehåller 4,7% alkohol.

Miller Lite är ännu blaskigare. Att skilja på denna och Ramlösa i ett blindtest blir en svår utmaning. En väldigt ointressant dryck… men om man vill få i sig alkohol lätt och snabbt, så visst! 4,2 ofattbara %.

Det är överhuvudtaget anmärkningsvärt med ölsorter som får Budweiser att verka smakrik i jämförelse. Detta klassiska blask smakade vi idag och… tja, det gled ner. Lätt. Ska försöka komma ihåg att aldrig betala krogpris för en Bud (om jag inte är otroligt mätt…).

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *