Hoppa till innehåll

Convoy

Den här filmen gjorde mig bara arg – och inte på något bra sätt. Den handlar om ett gäng lastbilschaufförer som sätter sig upp mot den korrumperade överheten. Snart blir de en hel konvoj av chaffisar. Ledaren Rubber Duck (Kris Kristofferson) hyllas av någon anledning som hjälte, men jag ser verkligen inte vad det är som är så bra med att slå ner poliser helt i onödan. Till råga på allt verkar det som att man ska tycka att det är roligt, med tanke på musiken som spelas och comic-relief-replikerna som infogas.

Dessutom är kvinnobilden rutten – den enda gång som en chaffis misslyckas med att framföra sin långtradare (välter i en kurva) är det givetvis en kvinna bakom ratten och sen kör hon inte mer (ingen annan kvinna heller), utan åker med män såklart. Och det är helt obegripligt att alla kvinnor vill ha den satans äckliga hjälten…

Och för övrigt känns det orealistiskt att folk bara verkar köra runt i sina lastbilar på kul utan att ha några ärenden. Borde de inte jobba eller nåt? (Okej, det kanske är strejk, men visa det i så fall då!)

Det enda jag tyckte var lite mysigt med filmen var hur chaffisarna hade radiokontakt med varandra och kunde stämma träff på truckissyltor och sånt. Det var lite charmigt. Men filmen är skräp.

FilminfoIMDB: Convoy
Regissör: Sam Peckinpah
År: 1978
Omdöme (1-5): 1
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *