Hoppa till innehåll

The Motorcycle Diaries

Originaltitel: Diarios de motocicleta

Det är 1950-tal och två studenter ger sig ut på en spektakulär motorcykelresa genom en rad sydamerikanska länder. Männen heter Ernesto Guevara de la Serna och Alberto Granado och filmen är baserad på deras böcker om äventyret. Ernesto är mer känd som Che Guevara.

Det är inte så svårt att lista ut att de obligatoriska scenerna kommer att finnas med: motorcykeln går sönder, grabbarna blir osams… Det är heller inte så svårt att lista ut vad man förväntas tycka om de båda grabbarna. Ernesto framställs som en riktig helyllekille (förutom att han är ganska fisig mot sin tjej, men det tyckte väl inte filmskaparna var så farligt…) medan Alberto är en falskspelande slusk. Det känns faktiskt ganska genomskinligt och jag blir inte särskilt gripen av Ernestos ofantliga godhet.

Okej film med bitvis fina bilder och skildringar av vanliga människor de möter längs vägen, men mer än medelbetyg blir det inte.

FilminfoIMDB: The Motorcycle Diaries
Regissör: Walter Salles
År: 2004
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *