Den brysomme mannen

För mig var Den brysomme mannen, eller The Bothersome Man som denna norska film kallas på engelska, en oväntad pärla. Jonas fastnade för den när vi letade film att se under filmfestivalen, men jag var av någon anledning inte lika entusiastisk.

Andreas hamnar i en ny stad utan minne av hur han kommit dit. Han blir försedd med en bostad och ett jobb och allt verkar fungera bra. Men något är inte som det ska – människorna tycks helt sakna känslor! Han kan utan problem få kvinnor att dejta honom, men han kan inte få dem att älska honom.

Vi får inga entydiga förklaringar till var han hamnat och vad allting betyder. Det finns säkert många tolkningar, men jag vill gärna se det som att han hamnat i ett sorts helvete där han bestraffas för att ha levt ett känslokallt liv.

Vissa scener påminner mycket om It’s All About Love, som när folk dör på gatan och ingen tycker det är uppseendeväckande.

Jag tyckte mycket om filmen, det är härligt obehagligt med all känslokyla. Man ryser och skrattar om vartannat.

FilminfoIMDB: Den brysomme mannen
Regissör: Jens Lien
År: 2006
Omdöme (1-5): 4

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.