Hoppa till innehåll

Mr. & Mrs. Smith

Alfred Hitchcock har nästan bara gjort bra filmer. Det här är inte en av dem.

Jag trodde felaktigt att den nya filmen med samma namn, den med Pitt & Jolie, var en remake på den här. Alltså förväntade jag mig en ganska cool film med hemliga agenter som är gifta med varandra. Men… det här är en mesig romantisk komedi.

Den börjar i och för sig hyfsat intressant. I inledningsscenen är herr och fru Smith instängda på sitt sovrum och gömmer sig för tjänstefolket och övrig omvärld. Det visar sig att fru Smith har skapat regeln att de efter ett bråk inte får lämna rummet innan de är sams igen.

De blir sams och fru Smith ställer den ödesdigra frågan: skulle du ha gift dig med mig om du fick chansen att göra om ditt liv? Till hennes förskräckelse svarar mannen nej. Han säger visserligen att det inte betyder att han vill bli av med henne, eftersom han ju älskar henne, men det känns förstås inte särskilt bra ändå.

När mr Smith får veta att lagtrassel gjort att deras äktenskap inte är giltigt berättar han det inte för sin fru – och där börjar jag hata honom på allvar, eftersom han är så jäkla dålig. Frun får naturligtvis reda på detta ändå och blir rasande när han efter flera uppenbara tillfällen fortfarande inte berättat något. Hon bestämmer sig att det är bra att de inte är gifta, kickar ut mr Smith och sätter igång att skapa sig ett nytt liv. Mr Smith tycker inte alls att det är bra och gör sitt bästa för att få henne tillbaka.

Och sen går det bara utför. Slutet är det sämsta, fånigaste och mest banala jag sett på länge. Usch.

Det här är en mycket svag 3:a.

FilminfoIMDB: Mr. & Mrs. Smith
Regissör: Alfred Hitchcock
År: 1941
Omdöme (1-5): 3
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *