Hoppa till innehåll

Children of Men

Året är 2027, världen är kaotisk och den yngsta människan är 18 år gammal. Kvinnorna är nämligen inte längre fertila – så när flyktingkvinnan Kee blir gravid är det inget mindre än ett mirakel. Huvudpersonen Theo blir den som måste hjälpa Kee att ta sig till skeppet Tomorrow, där hon hoppas få en fristad.

På sätt och vis påminner den här filmen mycket om THX 1138: först ges en väldigt effektiv beskrivning av den dystopiska framtidsvärlden, sen kommer en lång jaktsekvens och plötsligt är filmen slut på ett nästan snopet sätt. Även här gillar jag verkligen skildringen av världen, den är stark och utgör en riktigt bra början och stämningsgivare. Jaktsekvensen påminner bitvis väldigt mycket om datorspel med scener där man springer runt i krigshärjade städer. Snyggt, men något långdraget… och sen är det plötsligt slut. Mycket uppladdning för nästan ingenting… men jo, jag gillade filmen ändå och det fanns gott om starka scener. Berättandet är snyggt och nästan allt som händer kan knytas till en tidigare plantering. Jag hade inte väntat mig så mycket action, men det blev en hel del.

Sitter du med ett schysst hemmabiosystem med bra bild kan du ju se den här filmen och berätta det för mig, så kan jag bli rejält avundsjuk… hatar min lilla mörka och permanentfläckiga datorskärm när det gäller filmtittande. Jag tror filmen gör sig jättebra på en stor duk!

FilminfoIMDB: Children of Men
Regissör: Alfonso Cuarón
År: 2006
Omdöme (1-5): 4
Publicerat iFilm

2 kommentarer

  1. Ika Ika

    Visst är det så att den här filmen baserar sig på en roman med samma namn, skriven av P. D. James? Jag kommer ihåg boken bland annat därför att jag har flyttat bort den från deckarhyllan på ett av biblioteken där jag jobbade… Är lite nyfiken på boken, jag har ju läst en del dystopiska skildringar och de fascinerar (och förfärar) mig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *