Hoppa till innehåll

Summer Bouquet, Rich Camomile, Mate Aguante och Honey Rooibos

Sen sist har jag smakat fyra Greenfield-teer.

Betyg enligt skalan

Summer Bouquet
Örtte.

Greenfields beskrivning:
Klar hallonarom dominerar i symfonin av Summer Bouquet. Karaktäristisk smak av nypon mjukar upp den starka syrliga hibiskusen och är den slutliga undertonen i den exotiska melodin i Greenfield Summer Bouquet. Det här örtteet innehåller inte koffein, är effektivt uppfriskande och törstsläckande. Kan serveras kall.

Mitt intryck:
Det andra av tre Greenfield-teer med hibiskus… och nej, jag kan inte dricka upp det här heller. Hallonsmaken känns också, men hibiskus dominerar ändå. Jag tycker inte att det passar i te, och det var inte heller direkt gott i saften jag har testat, men där passar det åtminstone bättre. Jag kommer att testa (och förmodligen hälla ut merparten av) det sista hibiskus-teet också, men det är bara för att jag vill testa alla…

Rich Camomile +
Örtte.

Greenfields beskrivning:
Delikata kamomillblommor är basen för den naturligt komplexa Greenfield Rich Camomile. En underton sött äpple avslutar den naturliga blomdoften medan kanel tillför en kryddig touch till den milda smaken av Greenfield Rich Camomile. Det här örtteet innehåller inte koffein och har en effektivt avslappnande effekt.

Mitt intryck:
Ett gott och överraskande te! Det doftar och smakar verkligen mycket äpple och kanel. Att kombinera detta med kamomill känns nästan märkligt, men det är bara att konstatera att det funkar!

Mate Aguante
Örtte.

Greenfields beskrivning:
Mate är en etnisk dryck beredd från bladen av den evigt gröna busken som växer i Latinamerika. I den djärva kompositionen av Greenfield Mate Aguante som har hög energi och originell rik smak av den traditionella drycken från Indio-stammar är kombinerad med lätt citrusarom. Det här örtteet hjälper till att bli av med utmattning, är uppfriskande och stärker koncentrationen.

Mitt intryck:
Skarp, svårbestämd doft – men den är lovande. Smaken är speciell – lätt, fast rökig och med en antydan av citrus. Intressant!

Honey Rooibos
Örtte (rent rött te).

Greenfields beskrivning:
Den etniska drycken Honey Rooibos är beredd från grodden av rooibosbusken som växer i Sydafrika. En underton av honung stryker under den naturligt söta smaken och lätt fräscha aromen av brygden. Honey Rooibos är en koffeinfri dryck som är rik på antioxidanter, effektiv i stresslindring och en bra törstsläckare.

Mitt intryck:
Mellan gångerna hinner jag nästan glömma hur bra rent rött te smakar! Jag har honeybush (som jag kallar den här varianten – jag antar att det är samma sak) hemma, men det var ett tag sedan jag tog något av det. Men det är väldigt gott och i Greenfield-tappning är teet väldigt doft- och smakrikt. Härligt!

4 kommentarer

  1. Folkdryck, kanske? Nationaldryck? Det låter lite skumt, onekligen – har inte sett det användas så på svenska vad jag kan minnas (etnisk dans? etnisk dräkt?), men på engelska dyker det upp i lite alla möjliga sammanhang tycker jag. “Ethnic drink” är det givetvis översatt från. I NE definieras etnisk 'hörande till ett folk', 'nationell'.

  2. tekoppen: Det jag menade är att jag tror att Greenfields Honey Rooibos egentligen är honeybush. Jag kan ha fel, förstås. Och ja, det är likt, men man känner en lätt honungston i honeybush.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *