Hoppa till innehåll

Veganskt mjölkskum

Det går alldeles utmärkt att fixa tjockt och härligt mjölkskum utan mjölk! Bilden visar sojamjölk av typen GoGreen Sojadryck Vanilj + Kalcium som skummats med en liten mjölkvisp.

Vegan froth

Riktigt bra skum – och jag som var rädd att det inte skulle gå. Enligt uppgift är det mängden protein som avgör skumbarheten. Denna sojadryck har 3g protein per 100g, jämförbart med mjölk. Jag rekommenderar vaniljvarianten då åtminstone den naturella version vi testat har en ganska skarp bismak.

4 kommentarer

  1. Jag brukar också köpa sojamjölk från GoGreen – helt enkelt eftersom jag tycker att det är godare än vanlig mjölk. Dock brukar jag använda den naturella versionen, och tillsammans med min müsli har jag inte känt någon bismak!

  2. Det är sant, vi har faktiskt konstaterat att bismaken försvinner med müsli. Den godaste att dricka som den är verkar hittills vara RiceDreams rismjölk, även om den i mitt tycke är för söt. Ska testa vidare…

  3. Linnea Linnea

    Oatlys havremjölk tycker jag är god. Den naturella är lite sötaktig, men inte på långa vägar lika söt som rismjölken. Tillräckligt osöt för att använda i matlagning. Annars är Alpros naturella sojamjölk rätt neutral i smaken, men den brukar vara dyrare. Håller med om att Go greens inte är så god. Vet inte hur det går att skumma havremjölken dock. Sprang till köket och kollade och den har bara 1 g protein per 100 g. Vet att det inte går att göra majonnäs och grädde med den som med sojamjölk iaf.

  4. Jag tycker det största problemet med havredrycken är att den inte känns törstsläckande – risdrycken är mer läskande även om den är för söt (vilket man kanske kan vänja sig vid…). Jag måste testa Alpros naturella, tack för tipset!

    Jonas har testat att skumma havremjölken och det gick inget vidare. Det blev lite fluff först men löstes upp direkt i kaffet.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *