Hoppa till innehåll

Min nya måltidsdryck

Jag har alltid druckit mycket mjölk och inte helt sällan haft såna där vita kalkfläckar på naglarna. Nu gör jag mitt bästa för att hitta veganska alternativ. Sojamjölk, havremjölk och liknande tycker jag inte är särskilt gott att dricka i några större mängder. Apelsinjuice går bra till frukosten (utom om magen är alldeles för tjurig), saft funkar om man inte har något emot sötslisk (vilket jag ofta har), vatten är bra men lite tråkigt, kolsyrat vatten eller fålle är bra om man inte har något emot kolsyra (vilket jag ofta har)… osv.

Vad jag testar just nu verkar kanske helt uppenbart med tanke på vad jag tjatar om här på bloggen ganska frekvent: te! Närmare bestämt iste! Igår kokade jag en dryg liter Genmaicha och ställde in i kylen när det svalnat. Idag drack jag det till maten. Inte så dumt, faktiskt! Det blir ju lite roligare än vatten och man kan få mycket variation genom att använda olika sorter. Man kan också söta det eller smaksätta med exempelvis citron om man skulle vilja, men som vardagsdryck vill jag gärna vänja mig vid alldeles naturellt kallt te.

Kanske den perfekta veganska måltidsdrycken! Härnäst ska jag nog testa Honeybush…

5 kommentarer

 1. Julia Julia

  jag tycker också att det är svårt med måltidsdryck. jag dricker nästan aldrig mjölk men väldigt mycket juice. det godaste tycker jag är cola men det är visst inte så nyttigt. hemlagad saft är god men vi kokar ingen saft så då blir det sällan jag dricker saft också. undrar vad jag dricker egentligen, förutom juice?

 2. Ika Ika

  Jag slutade dricka mjölk till maten när jag var tolv-tretton år. ibland händer det att jag drcker surmjölk (typ acidofilus eller liknande) när jag äter lunch på studentrestaurang eller liknande, oftast för att höja näringsvärdet på maten. Min standardmåltidsdryck är vatten. Mineralvatten är gott, men det är något jag sällan unnar mig. Oftast blir det bara filtrerat kranvatten. Ett tips för att liva upp vattnet är att sätta till t.ex. en skiva citron eller gurka.

 3. Det där med vita fläckar och mjölk(produkter) är en av de mer spridda moderna myterna. Det finns ingen sanning i detta påstående, (som är noggrannt undersökt) att man får vita fläckar på naglarna beror på att man skadat nageln vid roten/undernagelbandet. Dessa skador ses sedan som vita fläckar. =) Att man periodvis har många eller färre hänger ofta ihop med vad man gör, t.ex. jobbar utomhus/kroppsarbete = många, har ledigt = få.

 4. sericea sericea

  jag dricker oftast vatten till maten. när du nu pratar om kallt te har jag hört att kall Rooibos ska vara mkt bra, full av antioxidanter o sånt jox. :o)

  Ellinor – jag kroppsarbetar ute varje dag o har nästan aldrig vita fläckar på naglarna. så det kanske bara gäller för vissa?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *