Palindromes

Den som är någorlunda bekant med Todd Solondz filmer blir knappast förvånad när jag säger att Palindromes är väldigt märklig och att den berör pedofili. Det allra märkligaste är att den unga huvudpersonen Aviva spelas av flera olika skådespelare med helt olika ålder, kroppsbyggnad, hudfärg och till och med kön. Men så handlar filmen också om människans möjlighet till förändring och att man alltid förblir samma inuti även om man ändras på utsidan.

Aviva (ett palindrom!) är en ung flicka som till sina föräldrars stora förtret ser till att bli gravid eftersom hon vill ha barn. Kaos uppstår kring detta och vi får följa olika Avivor i olika snuttar.

Jag är inte säker på om jag gillar filmen eller inte, men den kan helt klart kallas intressant

FilminfoIMDB: Palindromes
Regissör: Todd Solondz
År: 2004
Omdöme (1-5): 3

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *