We Were Soldiers

Ännu en lång film om krig – Vietnamkriget denna gång. Men den här filmen får med många mänskliga bitar utöver pangpang och explosioner – familjerna som lämnas hemma och den sortens saker. Annars får man ungefär vad man väntar sig och det är präktigt, svulstigt och gripande på ett sätt som faktiskt funkar ganska bra. Plus i kanten för att filmen tillägnas båda sidors soldater och att man trots att filmen uppenbart är skildrad från amerikanernas sida även låter vietnameserna vara lite mänskliga åtminstone nån gång ibland.

Det är så jäkla sjukt att människor ägnar sig åt krig än idag. Usch.

FilminfoIMDB: We Were Soldiers
Regissör: Randall Wallace
År: 2002
Omdöme (1-5): 4

En kommentar

  1. Det är nog för att vapenindustrin ska kunna äverleva skulle jag tro.Världens mäktigaste industri i död låter inte några krig i världen stoppa detta.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.