Skoskav och spam

Mina Vagabond-skor (bilden i inlägget verkar inte funka längre) har klappat ihop efter två års trogen tjänst och jag panikköpte ett par svarta tygskor mest för att ha nåt icke-trasigt att gå runt i. Nu har jag ont… Lite skavsår på hälarna och ännu mer ont på stortåknölarna, eller vad man ska kalla dem (den inre leden). Undrar om det ger med sig…

Jag får vansinnigt mycket spam i gästboken just nu. Har testat att stänga av kommenterandet via gästbokssidan (går fortfarande att kommentera dagboksinlägg), men jag vet inte om det hjälper. Jag måste fixa ett bättre spamskydd nån gång när jag har tid och lust och ork…

3 kommentarer

  1. Hade inte du något system för att stoppa gästboks-spam? Det brukar ju räcka med någon liten grej, som en ruta man måste skriva “hej” i eller liknande, för att spambotarna ska bli förvirrade. Men jag vet, det brukar vara svårt att motivera sig till att programmera hemma när man jobbar med det hela dagarna :)

    Svara

  2. Oj, du har ju världens spambot-fälla på dagbokskommentarer märkte jag nu – funkar inte det på gästboken?

    Svara

  3. Jo, jag har en spamskyddsfunktion som har funkat riktigt bra rätt länge (stoppat 40 000 spammeddelanden på knappt 2 år), men den har blivit för enkel. Jag har lagt blockeringar på ord som spammare använder ofta och först om man fastnar i det filtret kommer man till kontrollsidan. De som spammar nu hittar på nya ord hela tiden när något blockerats. Jag måste nog dessvärre fixa något som ALLA som kommenterar alltid måste fylla i.

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *