Hoppa till innehåll

Midsommarhelgen

Sitter på tåget efter en skön midsommarhelg på Näsudden. Testar SJs uppkoppling som ingår i vår svindyra förstaklassbiljett (andraklass var bara en hundralapp billigare…), men det går väldigt segt.

Vi blev 12 pers som firade midsommar – jag och Jonas, Niclas och Malin, Johan, Mattias, Einar och Karin, Karin och Adrian, Pierre och Maria, varav de 7 förstnämnda stannade ända till söndagen. Det blev sill och grill på midsommarafton och sedan mest slappa och ha det skönt. Riktigt skönt att inte ha några egentliga måsten utan bara vara.

Vädret var lite blandat men klart godkänt. Givetvis fick vi regn mitt i maten, vilket ju nästan hör till när det är midsommar… men det kom ändå ganska lägligt mellan förrätt och grill. Somliga badade, men jag hoppade faktiskt över det, för riktigt så varmt och soligt var det inte…

Resandet är som det är med SJ… först åkte vi buss i en timme och kom till Flen där vi fick vänta i trekvart. Sen klev vi på ett smockfullt regionaltåg och fick stå och trängas med stökiga barn i en kvart innan vi kom till Katrineholm där vi till slut klev på tåget där vi ska sitta i ett par timmar. Givetvis åker vi baklänges igen – varför åker jag alltid baklänges?! Jag hatar att åka baklänges! Jag hatar SJ-resor…

3 kommentarer

  1. Julia Julia

    Jag har kunnat välja plats själv på tågen på sistone, så att jag kan välja baklänges eller framlänges. Användargränssnittet till denna funktion är mkt dåligt men det är bra att den finns!

  2. Maria B Maria B

    Förstår precis hur ni känner er, flitig SJ passagerare som jag är… Det var otroligt skönt i helgen när vi kunde köra Annas bil upp till Höga Kusten och fira midsommar. Det är dumt att bil inte är bra för miljön, för det är ju en extrem frihet att kunna ta sig precis vart man vill när man vill! Och jag ska ju faktiskt vara “ond” och köpa bil nu eftersom jag behöver den i jobbet. Har ju undvikit bil i 7 år nu, men till slut åkte jag dit ändå =(

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *