Hoppa till innehåll

Konsten att åka buss äntligen inlärd

Det är tydligen väldigt svårt att märka bussar rätt. Men idag bevisade jag äntligen att jag lärt mig åka buss i Göteborg; man ska ha koll på vilka bussar som ska passera hållplatsen och ser man någon buss som inte är en av de väntade men som kommer ungefär vid den tid man ska åka, då måste man fråga chauffören om det möjligtvis är den man vill åka med.

Idag kom det en “Ej i trafik” som visade sig vara buss 69 mot Östra sjukhuset. Efter ett tag kom skyltarna faktiskt igång och förkunnade att vi strax skulle vara där vi nyss åkt förbi. Grattis.

Förra måndagen gick det sämre. Då blev jag sittande i Bellevue i 45 minuter eftersom jag inte begrep att buss 169 till Gamlestadstorget egentligen var buss 69 till Östra sjukhuset. Jag borde förstås ha förstått det, eftersom det inte går någon 169:a förbi Bellevue och den där bussen garanterat inte var på väg till Gamlestadstorget, eftersom det ligger två hållplatser åt det håll bussen kom från.

Skönt att jag fick revansch idag i alla fall.

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *