La Môme

Även känd som: La vie en rose

Ett inte alls smickrande porträtt (var hon en så komplett bitch?!) av Édith Piaf, skildrat med kaosartad kronologi. Största behållningen ligger helt klart i Marion Cotillards fantastiska rolltolkning.

FilminfoIMDB: La Môme
Regissör: Olivier Dahan
År: 2007
Omdöme (1-5): 4

En reaktion på “La Môme”

  1. Jag såg den när den var nyutkommen på DVD, och älskade den. Men som du undrade jag också om hon verkligen var så som hon visas i filmen.

    Dock så läste jag en intervju med Rikard Wolff (som är Piaf-kännare och -tolkare) och enligt honom var den mycket lik verkligheten – även om han tyckte att den sista halvtimmen kunde strukits (den när hon ligger och dör och man får se en massa återblickar osv).

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *