Hoppa till innehåll

Deja Vu

Man kan väl säga att vi samlar på (att ha sett) tidsresefilmer och därför såg vi den här. Denzel Washington spelar en polis som utreder ett terroristdåd i form av en explosion på en färja. En död kvinna hittas i floden och alla tecken pekar på att hon skadats i explosionen, men tidpunkten till döden fastställs till innan explosionen. I utredningen används en satellitmackapär som gör att man kan se bakåt i tiden ett antal dagar och på så vis letar man efter ledtrådar.

Någonstans bakom all smörja döljer sig kanske en lite häftig originalidé, men resultatet är bara tröttsamt och irriterande. Givetvis kan satellitutrustningen användas till att ta fram perfekta bilder på den mördade kvinnan när hon gick omkring halvnaken i sin lägenhet innan sin död, men inte på något sätt går det att återgå till bilder man redan sett. Man får någon lam förklaring om att det är för mycket information, men ingen kläcker idén att ställa en vanlig videokamera framför skärmen… Att Denzel blir kär i den jäkla kvinnan och vill använda tidsmaskinen för att rädda henne känns mest bara slemmigt och överhuvudtaget är Denzel förmodligen den mest irriterande och träiga person jag nånsin sett på film – det fullkomligt kryper i mig när han skrattar, hu!

FilminfoIMDB: Deja Vu
Regissör: Tony Scott
År: 2006
Omdöme (1-5): 2
Publicerat iFilm

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *