Grbavica

Det är efterkrigstid i Sarajevo och de flesta människor man möter har varit med om helt fruktansvärda saker. Vi följer Esma, en medelålders kvinna som kämpar för att försörja sig själv och tonårsdottern Sara. När Sara ska åka på skolresa måste Esma jobba ännu hårdare än vanligt. Barn till män som stupat i kriget får särskild rabatt mot uppvisande av ett intyg och Sara kan inte förstå varför Esma inte skaffar fram ett sådant intyg.

Jag gillar den här filmen, mycket för att den visar en alldeles ordinär kvinna i huvudrollen. Esma är inte perfekt på något sätt, men det gör det hela så mycket intressantare. Dessutom lyckas den utan krigsscener visa hur hemskt det är med krig.

FilminfoIMDB: Grbavica
Regissör: Jasmila Zbanic
År: 2006
Omdöme (1-5): 4

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *