Hoppa till innehåll

Värddjuret

Jag har köpt ytterligare en Hermanson-bok från ett antikvariat på nätet. Det är verkligen synd att så få av hennes böcker går att köpa via de vanliga kanalerna, för de är enormt läsvärda!

Värddjuret handlar om Anna (jag tror namnet nämns en eller två gånger i boken bara…), som åter är ensam efter ett förhållande med en gift man. Hon reser till Borneo för att fly sin vardag en stund och när hon kommer tillbaka har hon en böld på låret. Hon uppsöker läkare och blir vidarebefordrad till den excentriske doktor Willof. Han berättar att det finns en fjäril som heter recentia alba, vars larver när det är dags för förpuppning borrar sig in i huden på en särskild sorts apor. Han är säker på att fjärilarna i brist på apor i stället använt Anna som värddjur och han övertalar henne att komma och bo i hans växthus, där miljön är lämpad för de sällsynta fjärilarnas utveckling.

Det är en märklig historia med märkliga (och osympatiska!) karaktärer och det är på klassiskt hermansonskt vis märkligt på ett väldigt mysigt sätt. Jag gillar särskilt att man inte riktigt vet om man kan lita på doktor Willof, eller om han bara dillar…

BokinfoTitel: Värddjuret
Författare: Hermanson, Marie
ISBN: 9100572578
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *