Lite ledig nu kanske?

Jag tror faktiskt jag ska försöka vara ledig i helgen. Riktigt ledig, det vill säga försöka göra ingenting och vila upp mig. Jag är väldigt trött nu, det har varit så mycket på sistone! Jag har inte varit ledig på hur länge som helst, eftersom jag pysslat exjobb och allt vad det är.

Måndag-tisdag var jag i Stockholm med jobbet. Föreläsningar med YP-gruppen (Young Professionals). Det var bra, men också väldigt jobbigt eftersom jag var tvungen att gå upp 4.15 på måndagsmorgonen och kom hem efter 21 på tisdagskvällen. Jag bodde på hotell Scandic Sergel Plaza, väldigt nära Acando och T-centralen – dvs perfekt läge.

Resten av arbetsveckan har varit… frustrerande! Jag har haft tokmycket att göra hela tiden utan att egentligen kunna åstadkomma eller debitera någonting – det har mest varit att få olika system att göra som vi vill, vilket de redan borde göra…

I onsdags var det vattengympa som vanligt och innan dess fikade jag med en av de andra deltagarna – Therese, som råkade nämna för några veckor sedan att hon har Stampen-kyrkogårdens fina “Tänk på döden” precis utanför sovrumsfönstret, vilket gjorde att jag frågade om hennes respektive möjligtvis hette Gunnar… och så var det ju. Jonas har varit hos dem och spelat rollspel!

I torsdags var vi på det första av fyra tillfällen med föräldrautbildning. Temat var förlossning och dess olika stadier.

Igår fredag lunchade jag i Saluhallens soppkök med Karin. Hon jobbar ju vid Järntorget numera (i stället för Mölndal), så det går ju faktiskt att ta en lunchdejt ibland! Trevligt!

Helt lätt är det inte att vara ledig… man har så mycket att pyssla med jämt! Det är visserligen ganska lätt att bestämma sig för att inte plugga cert just i helgen, vilket är mitt nästa stora Måste (jag har inte tid att plugga på arbetstid längre och vill verkligen ta certet inom kort), men man har ju en massa annat… även om det inte är riktiga, viktiga plikter så kan det ändå kännas stressande att veta att man “måste” skriva de där bokrecensionerna, returnera den där tygblöjan, ta den där månadsbilden… Jag ska göra lite sånt innan jag börjar aktivt slappna av genom att t.ex. spela Oblivion, läsa Språktidningen, eller läsa Luftslottet som sprängdes… och jag hoppas att det inte drar ut alltför mycket på tiden, det är ju en risk! Måste skynda mig att hinna slappna av! :)

Vi inledde i alla fall helgen ganska bra med att se film igår… och vi åt pizza till, så slapp vi laga mat också. Men jag höll givetvis på och stresspysslade ända fram tills vi började titta och hann inte alls färdigt med det jag höll på med. Inte bra. Man borde vara bättre på att dela upp sin tid i aktivitet och vila. Vara effektiv under aktivitetsfaserna och verkligen vila under viloperioderna.

Jonas åkte för övrigt till jobbet för en stund sedan… på en lördag. Så det är bara jag som siktar på vilohelg…

En kommentar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *