Babyshopping med hyrvrak

Vi har haft bil i helgen! Vi hyrde ett “vrak” (knappast…) från Rent-A-Wreck och har susat runt och uträttat ärenden både igår och idag.

Babyshopping med hyrvrak
Utanför IKEA med hyrvrak.

Vi har åkt runt mycket och kört fel massor av gånger… det är inte så lätt att köra i Göteborg med bristfälliga kartutskrifter från Eniro och en jätteutzoomad, odetaljerad översiktskarta av Göteborg som enda hjälp! Men åh så skönt att ha bil, det öppnar verkligen helt nya möjligheter. Vi kunde åka och reka på IKEA innan vi åkte till Baby-Hörnan och sen åka tillbaka till IKEA igen – sånt gör man inte med buss! Vi har faktiskt varit på IKEA fyra gånger och Baby-Hörnan två, jämt fördelat på de två dagarna… samt på Cervera (köpte fler bestick) och Media Markt (spanade på mobiltelefoner) igår, och idag har vi varit och fotat oss också (mer om det senare).

Bland annat har vi köpt en Gulliver spjälsäng:


Minis nya säng!

Det var verkligen inte lätt att få det rätt! Vi köpte sängen igår och var väldigt glada att det gick att få in kartongen i baksätet på bilen. Annars hade det kunnat bli klurigt… När vi kom tillbaka till IKEA idag för att kompletteringshandla lite idag fick vi syn på en likadan säng fast vit. Jaså, fanns det fler färger? Gissa vilken vi tog? Vit! Men vi skulle ju ha björk! Det fåniga var att hyllnumret som stod på björk-sängen var hyllan där vit låg, björk fanns på en helt annan. Normalt skulle vi väl ha kollat bättre, men vi fattade ju inte att det fanns fler… Så det blev alltså en sväng hem idag för att hämta sängen och byta den. Det fanns en säng i björk kvar, så där hade vi tur. Men när vi kom till bilen så gick den inte in i baksätet, trots att det gick hur bra som helst med den förra kartongen! Efter mycket trixande fick vi öppna kartongen och slita ut en del så vi kunde trycka ihop den lite och då gick det äntligen. Men det blev mycket meck för en liten säng, helt klart…

Annars har vi skaffat en massa bäddgrejer till sängen och vagnen, badbalja, febertermometer, skötbädd, babygym och en del annat smått och gott. Har därmed det mesta vi tror att vi behöver innan Minis ankomst. Ska bara se om Classe har något som kan användas som blöjhink, kanske skaffa lite mjölkersättning för säkerhets skull, komplettera tygisarna med lite engångsblöjor (har köpt ett fåtal tygblöjor och ska testa vilka som känns bra innan vi köper fler), samt fundera på vad man behöver för hygienartiklar och liknande.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *