Hoppa till innehåll

Möbeldrömmar

Helgens IKEA-besök har resulterat i ett antal helomvändningar av våra möbeldrömmar och det känns faktiskt mycket bättre nu. Tidigare var vi inställda på en Ektorp hörnbäddsoffa, men den ser faktiskt rätt tantig ut, vi hittade ingen klädsel som kändes riktigt rätt, och nu har vi insett 1) att vi inte sparar utrymme genom att ha en bäddsoffa och 2) att det är djur (sjöfågelfjäder) i Ektorp. Nu är vi i stället sugna på en Karlstad hörnsoffa med klädseln “Sivik mörkgrå” (9495 kr):


Karlstad hörnsoffa med Sivik mörkgrå klädsel.

Tycker den är snyggare än Ektorp och nästan lika skön… Det är inte en bäddsoffa, men vi sparar som sagt inget utrymme att tala om jämfört med att ha en gästmadrass på golvet ändå. Är riktigt sugen! Vi vill ha ett rejält soffbord till också, ett med mycket plats för sällskapsspel på.

En sängstomme vill vi också ha. Tidigare funderade vi lite löst på en Aspelund, eftersom den matchar våra fina sängbord. Men vi gillade den inte riktigt… och idag tänkte vi att en Malm kanske inte är så dum, trots allt:


Malm sängstomme i ekfaner.

Vi har sett ut en skön madrass och det återstår bara att se om det är 160 eller 180 som gäller i sovrummet. Vi får fimpa våra sängbord och kanske skaffa såna här i stället:


Malm byrå i ekfaner.

De är inte lika fina som våra nuvarande, men det blir nog bäst så…

Tycker Malm-sängen är helt ok snygg, väldigt enkel och ren i designen. Det som är tveksamt är väl förstås att den är väldigt låg… och att kanten runtom kanske är lite konstig… menmen, får se hur vi gör och när vi har råd!

Sen vill vi ha matbord med stolar samt kontorsmöbler också, men där har vi inga klara kandidater. Det är verkligen jättesvårt att hitta framför allt vettiga köksmöbler!

6 kommentarer

 1. Martin Martin

  Vill passa på att slå ett slag för möbelköp på Blocket! När det gäller IKEA-grejer finns allt (särskilt grejerna du listade ovan) och det brukar vara finfin prutmån på det mesta. Kanske lite jobbigt om man inte har tillgång till bil men kan nog löna sig ändå!

 2. Vi har en Karlstad soffa (2-sits+divan=3-sist med andra ord… =) och den är toppen! Vi sitter skönt och den är snygg (vi har dock en brun).

  Malm-prylarna, speciellt sänggavel i 160 cm och 180 cm finns _ofta_ ute på Blocket, så kika där!

 3. Karin Karin

  Jag tycker att Chilli har ett rätt bra utbud av köksbord och stolar, om man är ute efter ett lite rejälare matbord vill säga.

 4. Julia Julia

  Mkt bättre soffa än Ektorp (utseendemässigt iaf)! Jag gillar däremot bäddsoffa starkt, inte bara eftersom det blir en extrasäng utan även för att man kan dra ut den så att det blir skönt stöd för bena och man kan ligga i den. Våran fäller man ut på ett ögonblick och det blir som en gigantisk fotpall.

 5. Jag röstar direkt på 180 cm, oslagbart när man har barn som man inte tänkt ska sova i samma säng men som ändå gör det… Typ fortfarande ibland trots att hon är fem ;)

  Ny soffa ska vi också skaffa. Snart. Den vi har är från 1993 och den börjar bli liiiite sliten :)

 6. Jag ska hålla lite utkik på Blocket, men jag tycker sällan jag hittar precis det jag vill ha eller att man sparar tillräckligt när man räknar in att man ska hyra bil + släp och krångla en massa. Och så är det ju mycket skönare att titta på när IKEAS hemkörningsfolk bär in grejerna än att göra det själv. :)

  Karlstad känns faktiskt som en riktigt bra idé! Bra med en positiv recension från Ellinor som förstärker känslan jag har! Jag är mycket nöjdare med att drömma om Karlstad än att drömma om Ektorp… Vi testade för övrigt att bädda ut Ektorp i butiken och det var inte särskilt smidigt. Eftersom vi vill ha en “riktig” hörnsoffa och inte en med divan hittar vi egentligen inga alternativ i vår prisklass.

  Jag gillar Chilli, men än så länge har vi inte hittat något som passar oss där. Såg Brattön matgrupp på nätet nu, den ser rätt trevlig ut förutom att vi sagt att gärna slipper inbyggd stolsdyna… det är alltid nåt sånt krångel!

  Vi vill ha 180-säng, men vi måste vifta lite med en tumstock i vårt nya sovrum innan vi kan bestämma oss… det är inte så stort, så det kanske inte funkar med 180-säng och två sängbord. Måste mäta i vardagsrummet innan vi kan bestämma oss för Karlstad också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *