Hoppa till innehåll

Hederlig

Idag hittade jag en plånbok på Clas Ohlson när jag var där (tog en snabbtitt efter en lämplig blöjhink, men hittade ingen). Jag gick och lämnade in plånkan till kundservice, men det verkade inte som att de hade någon smart handlingsplan för sånt där. Jag hade såklart hoppats på högtalarutrop efter ägaren, men killen bara lade undan den. Hoppas att ägaren gick och frågade på rätt ställe… Jag kanske borde ha försökt snoka rätt på ett mobilnummer till ägaren på egen hand i stället.

Jag kan i alla fall ärligt säga att det inte fanns i min värld att sno plånboken eller att plocka pengarna (jag öppnade den inte ens). Vilken tur att det finns människor som jag. :)

Publicerat iVardagsliv

2 kommentarer

  1. Christian Christian

    Man kan inte ropa ut något som har med pengar att göra i ett högtalarsystem med mycket folk då folk börjar tänka “fan, jag kanske hade plånboken med mig trots allt?”. Sen finns ju det oärliga fåtalet som kommer och gissar hur plånboken ser ut samt de som är fulla och arga och fast och fullt tror att det är deras plånbok som hittats och rentav blir hotfulla när man säger att signalementet inte stämmer..

    Jag brukar kolla upp efter leg så jag kan spåra ett mobilnummer, men i 90% av fallen har kunden kommit tillbaka och frågat efter plånboken innan jag ens hunnit med det.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *