Hoppa till innehåll

Mitt Iran

Shirin Ebadi är en iransk advokat, domare, föreläsare, författare och aktivist som fick Nobels fredspris 2003 för sitt arbete för kvinnors och barns mänskliga rättigheter. Det här är hennes självbiografi och samtidigt ett porträtt av Iran under turbulent utveckling åt olika håll. Ebadi utbildade sig i en relativt kvinnovänlig tid och blev en av Irans första kvinnliga domare. När tiderna förändrades fråntogs hon sitt arbete med motiveringen att hon var kvinna. Boken är full av den sortens orättvisor och vi får ta del av historier om många människor som Ebadi försökt hjälpa.

Ebadi bjuder på mycket intressant läsning, även om boken är lite ojämn i sin förmåga att trollbinda mig. Helt klart är i alla fall att den innehåller många starka, intressanta och gripande partier och därför är mycket läsvärd.

BokinfoTitel: Mitt Iran
Författare: Ebadi, Shirin
ISBN: 9789185625239
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *