Hoppa till innehåll

Nu tycker Ava att det är barnsligt med puréer

Nu ser det ut som att det nästan är slutpuréat här hemma. Jag har slutat vara så feg och börjat testa mat som Ava kan tugga på. Det går mycket bättre än vad puréer gjort på sistone, så hon verkar gilla det! Igår åt vi samma mat hela familjen för första gången! Det var en gryta med “kyckling”-bitar, stjälkselleri och grön paprika i havregrädde, tillsammans med couscous, ärtor och kikärter.

Nu har Ava precis fått lunch: färssås med potatisbitar, bitar av kokt morot, silkestofubit, avokadobitar, bröd, bananbitar… och de sista klickarna av några gamla puréer som inte var så intressanta.

Jag är impad av att hon kan tugga så bra utan tänder! Hon vill gärna äta själv också och får prova med lämpliga saker som bröd, men hon brukar lyckas tappa bort det på väg från handen till munnen… så jag hjälper till lite. :)

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *