Hoppa till innehåll

Sålt soffa och satt sprätt på pengarna

Igår sålde jag vår gamla bäddsoffa efter annonsering på Blocket.

Hej då soffan, nu är du såld

Den har tjänat oss väl, så det var lite vemodigt att bli av med den på ett sätt, fast allra mest skönt! Fånigt nog är den faktiskt skönare att sitta i än vår nya soffa, eftersom den nya har så lågt ryggstöd…

Jag fick 1000 kr för vår gamla trotjänare och åkte genast till Allum och satte sprätt på dem. Här är shoppingresultatet (minus ett par svarta strumpor till Ava, som redan hade hamnat i tvättkorgen):

Shoppat

Skor, pedalhink, brödkorg, Ava-kläder (t-shirt och shorts i storlek 80, blir spännande att se om de passar…) och Helena-kläder (tre t-shirts, en typ tunika, ett par shorts och en bh).

Särskilt skönt att få tag i skor, eftersom jag allt oftare undvikit mina gamla och tagit gympaskor… Här är de närmare:

Djurfria, såklart! Rieker L4451 för den som eventuellt undrar… Jag lärde mig även att ICU och Chilli har veganska skor, men jag hittade inga såna som passade mig.

Jag höll på att missa skorna, eftersom de var för stora när jag provade dem. De hade inga mindre, så jag gick därifrån och tittade vidare. Sen plötsligt kom jag på idén att prova dem med en extra sula och vips så satt de perfekt!

Ava var fantastiskt smidig att ha med sig. Jag kunde till och med prova lite kläder. Hon åker vagn sittande numera och har mycket att titta på. Vi besökte givetvis amningsrummet/skötrummet en sväng och där svängde jag ihop lite gröt med katrinplommon som Ava åt duktigt av, plus att hon fick lite macka. Dessvärre hade jag glömt att ta med en nappflaska med något att dricka, så jag försökte skeda i henne lite avsvalnat kokvatten från termosen, men det gick väl sådär…

4 kommentarer

 1. Emma Emma

  En faster som undrar… det är ungefär storlek 80 som Ava är i nu? Jag har kikat lite i affärer men “0-3 år” säger mig inte så mycket.

 2. Helena Helena

  Det är VÄLDIGT svårt det där med storlekar, det beror mycket på plagget. Hon har mest 80 och 74 nu, men även någon enstaka 86. Tröjor behöver i regel inte vara så stora, men allt som ska om rumpan måste vara rymligt där eftersom hon har större blöja (tyg i stället för engångs) än kläderna är tänkta för och dessutom är skapligt lång.

 3. maria karlsson maria karlsson

  Hej! Gud, har Ava redan stl 80?? Julia har “bara” 74 och en del 80..kommer ni va i oskarshamn något i sommar? jag och flickorna åker ev ner den 26 juni och blir kvar över den helgen.. vore jättekul att träffa er?? mvh maria (jonas kusin)

 4. Helena Helena

  Ja, det vore kul att ses. Vi är inte i Oskarshamn då, men lite senare. Har ni vägarna förbi Göteborg något?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *