Hoppa till innehåll

Den röda damcykeln

Jag tycker alltid att böcker som utspelar sig i göteborgsmiljö är lockande och det var mest därför jag ville läsa Den röda damcykeln av Mats Ahlstedt. Den visade sig dessutom vara riktigt spännande och utgjorde därför riktigt trevlig sommarläsning.

En kvinna har mördats brutalt av sin man inför deras gemensamma barn. Det visar sig att mannen gjort samma sak en gång tidigare och att dottern från det äktenskapet är spårlöst försvunnen. Kriminalinspektör Fatima Wallinder vägrar släppa fallet och hänger sig åt att hitta dottern. På så vis kommer hon en mycket snuskig verksamhet på spåren, samtidigt som hon blir offer för illvillig ryktesspridning på jobbet där hon påstås ha gått sängvägen för att avancera yrkesmässigt. Sören Högström, som är hennes påstådda älskare, får anledning att tänka över ordentligt vad han egentligen känner för Fatima och för sin fru.

Parallellt med polisutredningen följer vi också Oskar Lagerström, som får påhälsning av en okänd flicka som flyr från faror hon vägrar berätta om. Hon ser precis ut som hans dotter skulle ha gjort om hon fortfarande varit vid liv… och kanske är det därför han tar sig an den unga, hemlighetsfulla kvinnan. Om han kan hjälpa henne på något sätt kan han kanske äntligen gå vidare i livet efter att ha kört ihjäl fru och dotter för tio år sedan. Det visar sig vara mer riskabelt än han kunnat ana.

Boken är som sagt spännande och jag tycker att personteckningarna är starka. Att boken utspelar sig i Göteborg, så att jag kan känna igen mig ibland, sätter lite extra guldkant på läsningen. Bitvis vill jag knappt sluta läsa, men på slutet önskar jag att jag fått lite mer förklaringar till vad otäckingarna egentligen höll på med.

BokinfoTitel: Den röda damcykeln
Författare: Ahlstedt, Mats
ISBN: 9789173550703
Publicerat iBöckerVardagsliv

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *