Skogsutflykt med mera

Vi hade en ganska händelserik helg. I fredags hade vi besök av en grannfamilj och åt mat och såg film. I lördags åkte vi in till stan och köpte gummistövlar till mig och Jonas och en lära-gå-vagn till Ava. I söndags invigde vi gummistövlarna i skogen, där vi försökte plocka svamp och bär. Det blev liiite blåbär, men dessvärre ingen svamp vi riktigt vågade äta… möjligtvis hittade vi en gulkremla, men som det kända ordspråket säger: “en gulkremla gör ingen svampstuvning”. Vi gick kring motionsspåret här uppe på berget och det var inte en idealisk plats eftersom det var mycket avverkat.

På skogsutflykt
Ava och mamma i skogen

På skogsutflykt - zzzzz....
Zzzzzz….

Det var ganska tungt att bära Ava i bärryggsäcken som vi har lånat av John och Ullis, men åtminstone betydligt bättre än bärselen. Jag lyckades ställa till med lite dramatik genom att fastna i en dypöl och bli tvungen att sätta mig i en buske, men det gick bra när Jonas kommit till undsättning och Ava sov just då och vaknade inte ens. :)

Och nu är det alltså september, jösses…

Jonas kom hem sent från jobbet igår och satte igång att laga sin cykel och skruva ihop IKEA-möbler. Han beskrev det som överslagshandlingar eftersom det är så mycket att göra på jobbet. :)

Något lite tristare är att vi verkar vara på väg att bli sjuka. Får se om Ava mirakulöst klarar sig den här gången också, eller om hon blir sjuk för första gången…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *