Nu har alla en namnsdag

svenskanamn.se tycker att alla har rätt till en namnsdag, så de har skapat en ny utökad namnsdagskalender. Idag, 8 september, har till exempel 728 personer namnsdag enligt dem. Bland andra Abdifataax, Amethista, Fridwurst, Krogh, Laion, Tomahawk och Yurisander.

Det är väl ett fint initativ? Vi kanske inte ska fira Ava på Ada-dagen som vi tänkte, utan i stället anamma det nya systemet och fira henne 11 januari tillsammans med Artwood, Jarl-Eston, Malin-Josefin, Solrun och Wo (mfl)?

Om man nu ska vara lite kritisk kanske inte dubbelnamn (Jarl-Eston) eller vanliga namn med konstig stavning (Aghneta) hade behövt en helt egen dag, utan i stället fått ha två namnsdagar respektive dela med den vanligaste stavningen. Då hade man kanske inte behövt dela dag med riktigt lika många personer.

En kommentar

  1. Va kul, det hade jag ingen aning om. Lite knasiga namn där. :)

    Wilma råkade ha namnsdag den 26 maj, och hon föddes den 21..haha, får fira mycket i maj. :) Vi hade ingen aning om att det var Wilma den 26, men lite kul :)

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *