Hoppa till innehåll

Glasögonföljetongen fortsätter…

Nu har jag varit på min synundersökning. Ordinationen blev -8.25 på höger öga och -6.5 på vänster. Faktiskt så hade synen blivit bättre på vänsterögat och optikern trodde att anledningen att jag inte ser perfekt med linserna är att vänsterlinsen helt enkelt är för stark! Wow, det är något nytt! Och när det gäller mina nuvarande glasögon så är de sisådär 10 år gamla, så de är verkligen inte rätt någonstans.

Och så var det det där med att välja bågar. Av dem jag har hemma på prov är det Sassari som möjligtvis är tänkbar. Med mina styrkor blir det riktigt tjocka glas (och väldigt olika tjocka) och då är det bra med en skapligt stadig båge, vilket gör att båglösa modeller kanske inte är riktigt smart.

Men… som jag velar då! Här är alltså Sassari-bilden jag postade förut:

Favoptics Sassari

Och här är de rakt framifrån:

Favoptics Sassari rakt framifrån

Är de bra, eller är de lite för massiva och rektangulära? De känns väldigt massiva och rektangulära i alla fall… med mycket plast ovanför näsan… men vad tycker ni?

Jag gillar färgen. Den är mörkt rödbrun, så den ser ganska svart ut, fast ger ett lite mjukare intryck än en svart båge.

Jag tittade lite på bågar på stan också, men hittade ingenting. Bågar i den här modellen är oftast bredare, vilket inte funkar på lilla mig. Jag tittade visserligen inte jättemycket… Först gjorde jag en vända på Smarteyes, som Karin tipsade om. Trevligt och billigt, men mest bågar med en massa blingbling på (eller jättebreda bågar). Jag vill ha enkla bågar!

Kollade lite hos en svindyr optiker, samt hos optikern jag synkollade hos, eftersom hon hade alla Favoptics bågar i väntrummet! Toppenbra! Caprizzi var lite som en nättare Sassari, ganska fin form, men jag är inte mycket för spräckligt…

Eller så kör jag på någon fegvariant, som Assisi, som liknar mina nuvarande…

Kanske blir en omgång provbågar till…

4 kommentarer

  1. Karin Karin

    Jag fick en gång rådet av en optiker att inte försöka “dölja” att jag hade glasögon genom att ta diskreta bågar. Hellre då ta en båge som passar bra men som SYNS, eftersom man aldrig kan komma ifrån det faktum att man faktiskt har ett par glasögon på näsan. Jag har trivts mycket bättre med mina glasögon som jag valt efter den devisen än mina tidigare, så jag tror stenhårt på det.

    Sassari var jättefina på dig – jag tycker att du ska köra på dem!

  2. Hanna-Stina Hanna-Stina

    Jag gillar att de är rektangulära och att de syns! Jättefina! Färgen är jättebra också.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *