Hoppa till innehåll

Frågeformulär pocketbyte

Vad gör du helst på fritiden?
Skriver (jo, jag är en sån där med författardrömmar…), läser, pillar dator, promenerar, ser film, fotar och hittar på saker med familjen förstås. Gillar att baka också, men det är lite mer sällsynt. Det är roligt att dekorera cupcakes!

Samlar du på något?
Upplevelser! :) När jag hör frågan tänker jag genast på såna där onödiga saker som man samlar på bara för att ha. Typ frimärken eller små porslinsänglar eller knappar eller hotelltvålar. Jag samlade på en massa sånt i yngre år, men nu föredrar jag att hålla nere på småkrafs och ha användbara prylar i stället. Samlingar av den typen är inte riktigt min grej faktiskt.

Favoritfärg?
Just nu skulle jag nog säga grön. Det är väl juligt och bra? Jag bara älskar den här tunikan som min dotter har, skulle vilja ha en i vuxenstorlek också. :)

Teve-serier som du uppskattar?
Vi har ingen teve, vilket är ett mycket aktivt val. Jag gillar inte teve (men hjälp, vad jobbig och negativ jag låter nu. Jag samlar inte på nåt och gillar inte teve…). Klart att det finns bra serier, men jag ser väldigt lite sånt. Funderar på att se Dexter säsong 2, för jag gillade 1:an. Six Feet Under är också tänkbar. Men det blir inte på teve då, förstås, utan på dvd. Några redan sedda: Dead like me, Ally McBeal och Serial Experiments Lain.

Favoritfilm? Eller: vilken slags film gillar du bäst?
Jag ser väldigt mycket film. Eller jag gjorde i alla fall, nu när jag har småbarn blir det lite mindre, för annars får jag inte göra någonting annat som jag bestämmer själv… Men jag ser det mesta och gillar bäst filmer som gör mig imponerad eller får mig att haja till på något sätt. All film jag kommer ihåg att jag sett finns betygsatt här. Tidigare recenserade jag även alla filmer jag såg här, men det är tyvärr nedlagt på grund av tidsbrist.

Föredrar du te eller kaffe? Vilken smak?
Te ligger närmast om hjärtat. På senare tid har jag gått och blivit tenörd och dricker bara exklusiva teer med krångliga asiatiska namn. :) Gillar teer man brygger genom att lägga blad i botten av koppen och fylla på med vatten. Sitter just nu med en kopp oolong-te av Tie Kuan Yin-typ.

Gillar kaffe också. Dricker faktiskt hellre det än icke så exklusiva teer numera. Är lite för snobbig för påste. :)

Vilket slags godis tycker du bäst om?
Veganskt godis! Jag är alltså vegan, så köper du godis till mig, var snäll och kolla innehållsförteckningen! Jag undviker sånt som innehåller gelatin, mjölkpulver, vasslepulver, honung eller liknande. Jag har inte koll på alla E-nummer och kräver det heller inte av någon som köper till mig, men jag brukar skippa E120, som är röd färg gjord på löss. Och i och med det går nästan allt rött godis bort…

Några grejer jag gillar:

  • Mörk choklad (eftersom ljus brukar innehålla mjölk). En favorit är Anthon Bergs Ghana med krispiga kakaobitar i. Gillar att prova nya, spännande sorter.
  • Nougat. Guldnougat, Wienernougat och Nötcrème är veganska.
  • Kolasnören eller liknande.
  • Marianne.
  • Naturgodis, t.ex. torkade aprikoser.

Stjärntecken?
Kräfta.

Något som du verkligen skulle avsky att få i ett paket till jul?
Det skulle vara lite obekvämt att få något ickeveganskt. Eller smink och sånt, för det använder jag inte. Eller doftgrejer, doftljus och liknande. Eller ett bokmärke som är så tjockt att det förstör boken… men andra fina bokmärken går bra. :)

Något som du verkligen skulle bli glad över att få i ett paket till jul?
En spahelg för bara mig, en Beco Butterfly II (ergonomisk bärsele), en ny mobil, en trådlös multifunktionsskrivare, en GPS, en symaskin, ett badkar, alla Billy-delar vi vill ha, en cykel, automatisk garageportsöppnare, eller varför inte en villa…

Eller är det meningen att jag ska skriva saker som är realistiska för det här bytet? Jag vill ju inte diktera innehållet, jag gillar överraskningar. Gärna överraskningar som känns genomtänkta. Men du, hemliga tomtevän, fråga gärna mer om du behöver inspiration. Det går utmärkt att kommentera anonymt och utan att ange e-post.

Eventuella allergier eller födoämnesval (vegan, t.ex.)?
Vilket bra “t.ex.”, det är nämligen precis vegan jag är. Jag undviker allt som är eller kommer från djur. När det gäller mat är det givetvis uppenbara saker som kött, fisk, ägg och mejeriprodukter, men även gelatin, mjölkpulver, vasslepulver, honung och i viss mån E120 (röd färg gjord av löss), även om jag inte är jättenoga med E-nummer. När det gäller annat är det t.ex. sånt som skinn och ull.

Publicerat iBöckerVardagsliv

En kommentar

  1. Julia Julia

    Detta låter ganska avancerat detta :)

    Lite kul med tenörderiet, för precis tvärtom kan det vara med kaffenördar. Hellre påste än vanligt kaffe säger en kollega :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *