På stan med Ava, Beco och Lisa

Idag har Ava och jag testat vår nya Beco. Vi åkte in till stan och shoppade, samt lunchade med Lisa på Dahls. Ava fick paket, dessutom! En jättesöt virkad robot! Men hon var i vanlig ordning mer fascinerad av emballaget än innehållet, i det här fallet hade Lisa använt en alldeles ordinär makaronkartong som tydligen var alldeles kolossalt intressant…

Det blev ganska många timmars bärande. Gick hemifrån vid 9-tiden och kom hem strax före 15. Vi satt på Dahls någonstans mellan en och två timmar och jag satt förstås när Ava och jag åkte buss, men resten av tiden bar jag Ava i Becon och visst kändes det i ryggen efter ett tag, men inte alls som när jag bär i BabyBjörnen. Dessutom bar jag en elak shoppingkasse idag, som inte precis förbättrade läget för ryggen. Är väldigt glad över Becon! Det var smidigt att enkelt kunna gå på bussen, särskilt i morse när det var knökmycket folk. Ava trivdes super nästan hela tiden också. Jag fick sjunga lite på bussresan in till stan, bara. :) Och så blev hon arg och grät vid ett tillfälle, men chockades lugn av nån tant som kom och skulle gulla och kallade henne pojke…

Tyvärr var det riktigt kallt idag med flera minusgrader och det medförde ju såklart en massa ytterplaggsbök. Det är förstås mycket smidigare att bära i bärsele när man inte måste krångla med alla dessa kläder. Det går ju inte att få till det bra! Det var verkligen svinkallt när vi gick hemifrån, så Ava hade tjocka overallen med mössa, vantar och tossor. Jag hade tjocka jackan och bärselen utanpå. Ändå var det ganska kallt. Sen åkte vi buss och det blev förstås varmt. Och så gick vi i affärer, vilket givetvis blev ännu varmare… Efter lunchen skulle vi gå i Nordstan, så då skippade jag Avas overall och satte på mig Becon innanför jackan, så jag kunde svepa in henne i den litegrann också när vi var ute + att hon hade mössan, förstås. Hon somnade då och jag tyckte det fick duga med den lösningen när vi gick till bussen, åkte buss och gick hem. Jackan nådde förstås inte runt hela henne, men vi var varma mot varandra och jag tror det räckte.

Kontentan av det hela är ungefär som jag hoppades. Det är smidigt att hiva på sig bärselen för snabba ärenden. Skönt att slippa vara beroende av hjälp på bussen, men lite otäckt att säkerheten säkerligen är ännu sämre för barnet än när det sitter i sin vagn. Det blir jobbigt om man måste bära alltför tunga shoppingkassar, så helst ska det inte bli så mycket grejer som idag… Jag shoppade:

– en barnvakt från Classe, alltså en sån där walkie-talkie-aktig sak. Mest för att ha när vi är hos föräldrarna över jul, eftersom vi märkt att det inte är lika lätt att höra henne när hon vaknar när man är där. Hoppas nu bara att den billiga classevakten duger…

– batterier till barnvakten.

– en minigran från Classe. Lite impulsköp, kanske, men i brist på riktig gran… Dock var den skum. Det sitter en jättelång gren högst upp som ser ut att vara antingen en avbruten topp eller en alldeles för lång toppgren. Hmm. Får väl knipsa lite och hoppas att den ser vettig ut sen.

– en bultbräda i julklapp till Ava.

– tre par byxor till Ava för att råda bot på rådande brist.

– en handdukshängare jag hoppas går att sätta upp i köket…

– sist men inte minst den största anledningen att jag åkte in: grejer till julklappsbytet jag är med i! Men det är hysch-hysch! Lisa, säg inget! :)

4 kommentarer

  1. Jag lovar, jag ska inte säga något :)

    tack för idag, det var kul att ses!

    Svara

  2. roligt med virkad robot! Den kommer nog från samma bok som våra virkade ninjor som vi har hemma. Vi köpte boken på Scifi bokhandel. Den innehöll mönster för massa monster, ninjor och robotar. Min mor är den som har kunnat virka dom (jag och linnea stoppar dom bara). Min mor har nu gjort typ 4 ninjor, par djävlar och några cthulhu.

    //Björn

    Svara

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *