Intensiv dag

Phew! Idag har vi haft ett intensivt schema. På förmiddagen var vi på öppna förskolan. Sen blev det efterlunchentupplur och mellanmål hemma innan jag tog Ava i Becon och åkte in till stan igen. Vi hade slut på Taifun-pålägg, så det var inte mycket annat att göra… Och det känns verkligen mycket smidigare att åka med bärselen, jag drar mig inte för att åka lika mycket som jag gör när jag ska åka med vagnen.

På resan in till stan var Ava fullt upptagen med att titta ut och fascineras av att hon faktiskt såg någonting, vilket hon inte gör från vagnen. Vi klev av vid Kungsportsplatsen och tog en spårvagn till Vasaplatsen, så hon fick prova lite skrammelvagn också. Första delmålet var alltså Gröna Boden där vi bland annat handlade glutenmjöl och kikärtsmjöl för att göra köttfri julskinka av. Sen åkte vi spårvagn igen, denna gång till Domkyrkan. Jag blev tvungen att småjogga för att hinna till den och dörrarna hade precis stängts när jag kom fram. Tryckte på knappen och hoppade lätt och smidigt in i den ganska fulla vagnen. Med barnvagn hade jag garanterat fått ta nästa spårvagn.

Delmål två var alltså Ekostore, där det bland annat inhandlades den livsviktiga Taifun. Jag köpte även Avas allra första barnmatsburk av hel-måltid-typen. Det är nämligen bara där det finns något veganskt, men jag har aldrig köpt den tidigare eftersom den har ganska löjligt näringsinnehåll. Nu tänkte jag prova, för att spara lite tid. Det var en grönsaksrisotto, men den smakade verkligen ingenting och Ava tyckte att jag kunde äta den själv… Jag matade henne i Åhléns amningsrum, men fick bara i henne tre skedar eller så. Hon åt banan och några Taifunskivor i stället… och kex, såklart (smörgåsrån alltså).

Sen köpte jag dubbelhäftande fästkuddar och en spritpenna på Clas Ohlson, lite tröjor och en pyjamas till Ava på KappAhl, samt letade förgäves i flera butiker efter strumpor till Ava. Varför finns det aldrig några strumpor i hennes storlek (som ser vettiga ut och har antihalkpluttar) någonstans? Måste jag beställa på nätet, alltså? Suck.

När vi gick ut till bussen missade vi den precis och fick vänta i en halvtimme. Jättekul, särskilt med tanke på att vi redan var sena till välling och läggningsprocedur. Nåväl, det gick bra och bussresan hem gick också bra. Ava blev skitarg när hon inte fick ta mina glasögon, men förlät mig när hon fick mata mig med kex sen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *