Skip to content

Ava i lekhörnan

Imorse var det spännande att se hur Ava skulle reagera på sin överraskning. Först sprang hon bara rakt fram och märkte inget särskilt, men när hon fick syn på den nya lekhörnan började hon med att sätta sig på en stol och pilla på kulramen. Sen gick hon till förvaringsmöbeln och rev inte helt oväntat ner alla böckerna som stod ovanpå. Sen plockade hon fram sitt tåg. Och jag fotade:


Det är mysigt att sitta med henne vid det lilla bordet och pyssla med någonting. Hon verkar gilla att man sitter där också, pekar gärna på stolen och säger uppfordrande ”mamma!”. Jag tycker lekhörnan blev lyckad! Det enda negativa är att vårt vitrinskåp står där i hörnet och är ivägen. Kanske skulle det gå att slänga ut vår tattiga skänk och ställa tillbaka vitrinskåpet där det stod från början (dvs där skänken står nu). Vi funderar också på att ha något på väggen, kanske någon tavla eller kanske en bokhylla eller kanske ett ”tvättstreck” man kan hänga teckningar på eller kanske hennes träbokstäver A, V och A, eller… ja, vi får se.

Vi har haft en hemmadag idag, förutom att vi gick och handlade en sväng. Efter middagen fick Ava bada läääänge i sin nya uppblåsbara pool som jag fyllde med nya slangen i förmiddags så vattnet fick värmas av solen under dagen. Hon är helt outtröttlig vad gäller att sitta och hälla vatten i och ur olika saker, så hon älskade det förstås – utom när jag passade på att tvätta håret på henne.

Det har varit helt enormt varmt idag! Och det har regnat då och då, bland annat när Ava badade, men det störde henne inte.

Jonas har bakat piroger idag, som ska med på någon sorts utflykt imorgon, tror jag. Imorgon är det nämligen jag som får överraskning! Något måste ju kompensera det sorgliga i att man blir gammal och grå…

Published inVardagsliv

2 Comments

  1. Åh, vad mysigt hon fått! Verkar som hon var nöjd! :)
    Längtar tills vi fått Wilmas rum klart, ska pyssla med det lite ikväll. :)

  2. Ska du också få en lekhörna? :)
    Grattis!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *