Hoppa till innehåll

Summering av läsning 2010

Under 2010 har jag skrivit om 17 böcker här på Helenas boksidor:

Verkligen alla har varit bra, så det är svårt att nämna en favorit. Jag är i alla fall extra stolt över att ha börjat pricka av nobelpristagare genom att läsa Aniara, Främlingen, The old man and the sea och Mannen utan öde. Jag hoppas att jag samlar några fler 2011.

I år har jag använt Boktipset för att skapa listor med mina lästa böcker, se Läst 2010 i bild. Jag visar även vilken/vilka böcker jag läser just nu i menyspalten på Helenas boksidor.

Att räkna antal lästa böcker är mycket svårare nu när så mycket av det jag läser är barnböcker. Hela min lista Läst 2010 innehåller 105 böcker. Egentligen har jag läst fler: när det gäller bilderböcker räknar jag inte dem vi haft tidigare och läst om under året. Tyvärr fattas några som helt enkelt inte finns på boktipset.se också, t.ex. serieromanen Frankenstein.

Men om vi räknar vuxenromaner är årets antal alltså 17 och min graf över antal lästa böcker 2001-2011 ser ut så här:

Böcker 2001-2011

Tillåter jag mig att räkna in ungdomsböcker och kapitelböcker för barn kan jag lägga till ytterligare 20 böcker eller så och antalet blir i stället 37 och kurvan som sådan:

Böcker 2001-2011 inkl. kapitelböcker för barn och ungdom

Det ser alltså ut att åtminstone vara på bättringsvägen efter min tidigare lässvacka och räknar jag alla böcker ser det förstås kolossalt bra ut. Men det går ju inte att räkna tegelstensromaner och Bäbis nyfiken på samma villkor…

Gällande barnböckerna har jag skrivit inlägget Helenas bästa 2010 på Barnboksprat.

Publicerat iBöcker

Bli först att kommentera

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *